En reise – reisen – flere reiser

Iflg Wikipeda er en reise en tur med en eller flere overnattinger til ett eller flere reisemål. Ved flere reisemål eller stoppested på samme reise taler man om en rundreise. Kortere reise kalles i stedet tur, mens lengre reise som krever relativt mye planlegging kalles ekspedisjon.»

«Den som reiser kalles turist»

Turisten Mette

I løpet av livet har det blitt både turer og reiser, og muligens at jeg skal foreta en ekspedisjon i nærmeste fremtid. I alle fall sett fra mitt ståsted…

Må medgi at jeg oftere er på tur enn på reise. Og ekspedisjoner hører mer til sjeldenhetene. Men livet er en reise sies det, så, det betyr at jeg er evig turist. Så fint, passer meg perfekt.

– Åååå sier noen, man kan ikke være turist i eget liv, man må være fullt og helt til stede. Tenk det kan jeg, det er jeg, også når jeg er på tur!

Mopedtur
mopedtur, på vei over fjellet

Mopedtur i 1976 ….. noe som muligens kan ses på bilen…. som passerte oss nokså raskt 😉  Hadde heldigvis hver vår moped.

Når jeg tenker etter har jeg foretatt reiser til fots, på trøsykkel, moped og motorsykkel. Jeg har vært på båtturer fra jeg var 2 mnd gammel, reist med ferjer og tillogmed vært til sjøs i min ungdom. Jeg har kjørt bil, tog og fly. Jeg mener jeg nå kan kalle meg reisevant. Har til og med foretatt noen reiser inn i mitt eget lille jeg. Iblant kan det også være givende.

Men jeg er IKKE utlært, det er så mye igjen å se, så mye igjen å lære. Om verden, om menneskene der ute, om meg selv i forhold til verden og menneskene.

Og jeg håper mulighetene vil ligge der foran meg som uåpna gavepakker i mange mange år fremover. Og jeg kan glede meg som en liten unge over å åpne dem en for en.