Om å se nye muligheter

– Å snu på flisa.

When life gives you lemons, make lemonade. Det er på bunnen det går oppover. Når en dør lukkes, åpnes det en annen…..osv… eller som min oldermor Maren sikkert ville ha formulert det ; «Nå gjelder det å snu på flisa».

Niks, ikke dit pila peker, NED på flisa, MEN opp OPP oppover!

OG etter vinter og kulde,………..kommer sommer!

Uttrykket stammer fra den gang de hadde flis i madrassene og når lusa ble plagsom måtte de vende eller snu på flisa. Det hjalp nok en stund i alle fall får man håpe. Mulig den beste løsningen hadde vært og heller fyre opp hele madrassen, meeeen, det var det med hva skulle man sove på da…

Nå kjøpte jeg meg en skikkelig god seng av en kar som visstnok kaller seg Jensen i madrassverdenen, og slipper derfor både flis og lus. I alle fall dersom innholds- fortegnelsen er korrekt i det flotte kulørte informasjonsskrivet jeg fikk med på kjøpet.

Jeg velger derfor å bruke utrykket i den betegnelsen at det gjelder å se på utfordringen og fortelle seg selv at dette er en mulighet til å tenke eller gjøre noe nytt… Å åpne den nye døra. Eller………. Gå fra vinter og kulde, til sommer og varme.

Å turde åpne den nye døra og snu noe negativt til positivt.

En reise innover

Det finnes kurs og skoler og utrolig mange muligheter dersom du leter etter en døråpner. Samtidig er faktisk sannheten den at okke som – det er inne hodet at snuoperasjonen må påbegynnes. Flisa i knotten kan snus … Det hjelper dog kun i kortere perioder naturlig nok 😉

Men vi trenger kanskje alle å snu på flisa noen ganger og gi oss selv den tiden vi trenger for å tenke over hvilken vei vi vil gå videre. Og det må være lov. Vi kan ikke alle være optimister hele dagen, hele tiden. Men til slutt må vi være tøffe nok til å kjenne etter og tenke:

-Ut med det i fortiden som jeg ikke lenger har bruk for.  På tide å kaste ut både flisa og lusa, jippi!

Og jeg får tid nok og mulighet til å gjøre noe av «Drømmen» om å bo en mnd i Italia!!

Fra Montemagno, Toscana (2013)

Montemagno, Toscana 2013
Montemagno, Toscana 2013