Den gyldne middelvei

Optimisten/Pessimisten og «den gyldne middelvei».

Optimisten Pippi Langstrømpe: –Det har jeg aldri gjort før så det kan jeg sikkert!

Fint, men ikke alltid like lurt å tenke slik. Man hopper liksom ikke ut på dypet fra brygga når man aldri har tatt et svømmetak….. Samtidig som, det er jo litt for dumt å stå der på brygga og allerede ha bestemt seg for at jeg kan ikke svømme. Stranda er kanskje en grei start.

«Den gylne middelvei»: – Utrykket kommer faktisk fra Aristoteles!

Det moralsk rette er et slags punkt mellom to lastefulle ytterligheter. Dyden «MOT» for eksempel, ligger midt mellom feighet og dumdristighet. Som gavmildhet ligger mellom gjerrighet og ødselhet.

Den gyldne middelvei er er nemlig et utrykk som min mor ynder å bruke når hun synes jeg har vært litt vel bestemt i forhold til hennes synsvinkel på saken 😉 Nå ser jeg at det handler like mye om etikk som om valg. Kjekt å lære litt nytt også.

Det var da mitt eget lille Pippimotto kom til meg: Det har jeg aldri gjort før, så det har jeg lyst til å prøve. 

Da handler det igjen om å reise. Jeg har aldri kjørt alene i Europa på biltur, men jeg har fryktelig lyst til å gjøre det. Faktisk har jeg bestemt meg for å gjøre nettopp det! For jeg kan jo (svømme/)kjøre bil, jeg har bare ikke gjort akkurat dette før.

Den gylne middelvei og dyden MOT.

Ja, jeg har mot nok til det!

Selv om jeg iblant hører en liten stemme som sier  -Tror jeg…..