Trondheim

Vinter, og lyset i januar

Siden jeg har familiemedlemmer på den kanten av landet er det en by jeg ofte besøker.

En uke før jeg skal dra -Det er så fint her, barfrost og kaldt og fint. -jadda, ska sei. Bare dager før jeg kom så ombestemte iallefall været seg og det ble SNØ. Nå er vel egentlig ikke det så rart i januar, så det er bare å glede seg over det man får.

Denne gangen kom jeg meg tur/retur fra Sørlandet for under 400kr og noen bonuspoeng. Ja, jeg er medlem både her og der. Hvorfor gi bort muligheter til fordeler?

Ladestien

Til tross for snø, det var en fin stolpet sti som lå der klar til oss. Vi kunne tråkke rett nedi stien og nyte dagen og naturen. Vårt startpunkt var Korsvika og vi gikk mange km. Men det ble ingen vafler og kaffi på Sponhuset. Da det begynte å yre istedet for å snø, slo våre egendefinerte fjellvettregler inn -Det er ingen skam å snu. For en sørlending er det forresten uvant at det er kafé på en tursti. Det skal visst finnes flere slike i bymarka har jeg hørt.

Ny bruk for gammel kran
Ny bruk for gammel kran

Som jeg sa til min lillesøster….muligheten som finnes til å kaste seg uti vannet fra krana…. niks, jeg tror jeg glatt lar den sjansen gå i fra meg.

En rød fargestripe
En rød fargestripe

Men iblant kan naturen si sitt, og når du har en søster som er mer konsentrert om å ta bilde av deg enn å si ifra om den kommende katastrofen kan det se slik ut. Er det rart søskenkjærligheten blomstrer 😉

Overraskende snøfall
Overraskende snøfall

Nidelven i vintersol

Nå skal det sies at Trondheim på vinterstid består av mer enn bare blått og grått og snø. Strålende solskinnsdager finnes det mange av.

Nidelva Trondheim
Nidelva i vintersol

Til informasjon, Nidelva finnes i Arendal også. Er det rart jeg ikke fikk det til å stemme når vi skulle synge på skolen?   «Nidelven stille og vakker du er», osv…..