London

Vi valgte å fly til den lille flyplassen, London City. Man lander faktisk i London by, og «Undergrunnen» er i samme bygg som terminalen. Vi hadde allerede hvert sitt kort, det som heter «Oystercard». Veldig greit i stedet for å kjøpe enkeltbilletter.  Oystercard brukes på den måten at man «bipper» seg inn på den stasjonen man går på, og «bipper» seg ut ved den siste stasjonen man går av.  For oss var det bare å fylle pund på kortet der på terminalen, og vips var vi klare for turen til hotellet. For jeg hadde med meg en som hadde vært der før, og kunne ubekymret bare følge etter. Kjekt!

For dere andre -Finn dere et kart over undergrunnen og sett igang.

En ting som ikke er så lurt på Undergrunnen er å gå med hatt, i så fall må man stuholde på den til stadighet, for det blir mye ekstra vind i gangene og på plattformene. Heldigvis lærte vi fort, etter å ha ledd godt av vår uvitenhet. Det ble litt sånn «skal si det blåste opp a gitt» for dem som husker måka i den lille havfruen 😉

Det blåser også i Londons gater, og av den grunn kan det vel være greit å bytte bort paraplyen med en regncape. Eller satse på en skikkelig sprint mellom dråpene.

En annen ting som er greit å ta med, er lommebok med god plass til mynter, det blir «haugevis» av slikt, om ikke man bruker kort hele tiden da. Vi satset på stor lommebok.

Den obligatoriske runden med viktig ting å se for meg.

Det er Tower bridge man skal se, ikke London bridge. Bare sånn til info siden jeg har hørt om noen som har bommet. Av på Tower hill. Da jeg kom ut fra stasjonen var det bare å kjenne på at nå er jeg fremme, og kunne være tilstede og være turist.

Tower bridge
Tower bridge

Tower

Det var historisk sus over Tower, de fleste av oss har vel både lest og hørt om dette stedet og mye av det som har tatt plass bak murene her.

Tower
Murene rundt Tower
Tower
Tower
Tower
Tower
Traitors gate
Traitors gate

_MG_6846

Når du har tatt runden og sett og lest slik som meg, kan du ta banen til neste sted mens du prøver å fordøye det du har sett.

Big Ben, Parliament og Westminster Abbey

Big Ben, parlamentet og Westminster Abbey neste, Av på Westminster. og jeg beklager å si det, men du kan ikke gå feil. For i det øyeblikket du har bippet deg ut havner du bak i køen av fotografer, med mobil, med selfiestick og dem med dyre kameraer. Alle står med nesa vendt oppover, for å ta bilde av Big Ben… som egentlig kun er klokka, for tårnet heter Elizabeth Tower. Som dere skjønner sto jeg der med nesa og kamera pekende oppover jeg også.

Big Ben
Big Ben

Vi ville se parlamentet og kom oss ut av fotokøen og tuslet videre til parken på baksiden av bygget. Den er sikkert vakker på sommerstid, men vi, vi stod der og igjen kikket vi oppover… det kom nemlig noen små hvite ting ned fra himmelen..snø? Heldigvis så vi ikke mange, og fikk tatt bilde før vi hutret oss videre.

Parlamentet
Parlamentet

På vei tilbake til Westminster stasjon, fikk vi et godt overblikk over et av Londons nyere landemerker, London Eye. Siden vi allerede hutret nok, valgte vi å stå over en runde i dette hjulet, og heller komme oss til et varmere sted med matservering.

London Eye
London Eye

Det ble pub, men ikke Fish`n chips 😉