Shopping i London

For min del betydde det Oxford Street og Stables marked i Camden.

Oxford street

Og her kommer det to sanger inn i mitt hode; «vi gikk og gikk, og gikk og gikk» og «mil etter mil etter miihil». Kort oppsummert er det vel det som skjer, med avbrekk inn til de stedene som ser interessante ut. Og så går man litt der også, i mange etasjer. Så jeg sier det bare, husk gode sko, selv valgte jeg mine blå joggesko med 3 striper, niks her bedrives ingen direktereklame 😉

Det ble ikke handlet så mye. Desverre hadde jeg en koffert og en kg-vekt på flyet å ta hensyn til. Og ikke minst – alt må bæres av deg selv tilbake til hotellet. Joda jeg har hørt om taxi… Samtidig, kanskje like greit med noen begrensninger, for da må man prioritere istedet for å slippe seg helt løs. Jeg ble geleidet inn på noe som heter Primark. Og ja, jeg ojjet meg over prisene…ikke fordi de var så høye, men tvert om. Så der måtte det harde prioriteringer til.

Etter en hard arbeidsøkt, (jo det er hardt arbeid å shoppe, iallefall all gåinga) fant vi et lite sted litt utenfor «maurstien» i Oxford Street. Rolig og avslappet, med mulighet til å lade opp til runde nummer to. Uten mat og drikke, duger helten ikke.

For runde to besto kun av; Victoria’s Secret. Et must for oss to damer. Det første som slo meg var at det var utrolig mye skandinaviske samtaler rundt meg, hmm. Tilogmed en av betjeningen snakket svensk. Og at alt var så nusselig og smått. Jeg var i ferd med å gi opp da jeg fant noe i min størrelse. Men, duverden, etter å først ha skrevet seg opp på liste til prøverommet, fått egen personlig betjening og prøverom med ringeklokke, var det å gi seg i kast med å finne noe som kunne heise opp og holde på plass det meste 😉 Resultatet var at, joda det finnes noe for alle str, de ligger pent i skuffer, og i alle farger og mønstre. Valgets kval var stort, den eller den, eller Ole Brum, jatakk begge deler, eller alt sammen. Det ble Ole Brum gitt.

Victoria`s secret
Rosa handlebag

Camden, Stables marked

Fra Oxford Street ble det å ta undergrunnen til Camden, og Stables marked, alternativdistriktet. Overgangen var kjempestor, enkelt og greit. Snakk om to forskjellige verdner. Men begge bør ses og oppleves.

Noen av butikkene/stands er under tak, noen ikke. Jeg er glad jeg hadde med meg kjentkvinne – for dette var verre enn å ta seg frem i skogen uten kart og kompass.  Et vidunderlig «sammensurium» av smått og stort, og muligheter for å gå på kryss og tvers. Og så fort man hadde funnet ut av en butikk, eller en lukt, så var det rett i neste. Jeg fortsatte frydefullt min utforskning, og ble så loset ut av kaoset når jeg trengte det.  Beregn deg god tid, og smak gjerne på noe av all maten. Det finnes noe for alle, fersk grønnsak/frukt-juice for de sunne, også for dem som liker mye smak er det masse å velge mellom. Så kan man sitte der og bedrive studie av de andre som befinner seg på markedet. På godt norsk, sitte og glo på alt som skjer, og kjenne på følelsen av å være en bit av det hele.

50 talls kjoler
50 talls kjoler

Etterpå ble det prøving og testing. Jeg ble snørt inn i korsett så jeg nesten mistet pusten, samtidig, tror ikke jeg har sett så slank ut på veeeldig mange år 😉 50 talls kjoler, lekre, men ikke helt for min normale livvidde. Klesbutikk ala Raveparty, fin musikk forresten. Smykker, ekte og uekte. Hatter, som jeg garantert ikke hadde brukt hjemme. En alvorlig fin kåpesak, som jeg overhodet ikke hadde fått plass til i kofferten osv osv.

Oppsummering – marked med det meste, for de fleste.

Og kvelden ble avsluttet som vanlig, på pub. Vi valgte 2. etasje og litt mer luksus enn nede. Og gikk for noe ala gløgg denne kvelden, siden det egentlig var gørrkaldt… sagt på ekte sørlandsk.

Men jeg ble også introdusert for ingefærøl, men som het Crabbi’s når man skulle bestille. Det får jeg vel sjekke om vi har her hjemme, for det smakte veldig godt.

Pub
på pub