Pisa 09

Toscana

Pisa ligger ved  ved elva Arno. Byen har en stolt historie som sjøfartsby. I sin tid lå byen ved kysten, med en meget stor og god havn. Arno har over tid tatt med seg dette og hint og lagt igjen langs breddene, slik at byen nå ligger 12 km fra kysten.

Pisa
Pisa

Pisa er vel mest kjent for sitt skjeve tårn, Torre Pendente, påbegynt i 1173. Jeg mener å huske at det begynte å bli skjevt før de var ferdige med å bygge det. I dette århundre ble det rettet opp en del, og sikret, slik at det nå er åpent for publikum igjen. Like i nærheten ligger Duomo de Pisa, Composanto og Battisteri, alt samlet med en pen plen rundt. Som det er forbudt å gå på, selvsagt.

Universitetet
Universitetet

I tillegg har Pisa et veldig kjent universitet fra 1300 tallet, og universitetet i Pisa opprettet en av de eldste botaniske hager i Europa i 200 år senere.

Peon
Blomstrende Peon

Den botaniske hagen er ikke lett å finne, med mur rundt og en beskjeden inngang. Likevel er den verd å lete etter, med sin blomstrende stillhet midt i mylderet. Jeg har vel vært innom der hver eneste gang jeg har vært i Pisa, og nå begynner det å bli noen ganger. Det står noen steder på nettet at det er gratis inngang, men jeg har måttet betale noen få euro.

Siden jeg har vært i Pisa flere ganger vil det kommer mer fra denne byen i senere blogger.