Endelig underveis til sommeren

På vei til mot italia

Nå er det viktig å tenke på å ikke kun fokusere på målet, men å huske på at ferien faktisk er begynt. Det er ferie det å kjøre mot målet også! Vi kan ha så lett for å glemme akkurat det faktum.

Jeg leste et sted på nettet hvordan man lettest finner veien til Italia. Kortversjonen. Ta ferja til Hirtshals, start på E39, fortsett til du møter E45, etter ca 60 km. Fortsett på E45 i ca 1600 km og velg så om du vil øst eller vest i italia. Ja, bortsett fra det faktum at i Tyskland har de satt navnet A7 på dette veistrekket. Jeg tror nok jeg legger alle karta mine klare jeg, sånn i tilfelle.

Bilen er støvsuget, vasket og pakket og prøvekjørt i over 3 timer, før avreise i dag. Hvorfor det egentlig skal gå bedre med en støvesuget og nyvasket bil har jeg ikke helt forklaringen på, men det føltes riktig når jeg gjorde det. Derimot å prøvekjøre med fullastet bil er garantert en nyttig erfaring, før man farter i vei på sin ferietur.

Så er det plantevakt, hagevakt, husvakt, omadressering av post, stopp av avis og alt det derre. Jeg er så heldig at jeg bor i et fantastisk nabolag, der alle tar vare på alle, så jeg vet at mitt lille hus blir sett etter og passet på, hver dag. Egentlig er jeg ganske takknemlig for at jeg bor akkurat der jeg bor.

Når det gjelder pakking, er det ikke utrolig hvor mye mer man trenger når man har bil, og god plass, enn når alt skal ned i en koffert og håndbagasje… Det var også en ny pakke-erfaring for en som er vant til å pakke i 2 sidevesker, toppveske og tankveske. Duverden som jeg kunne fråtse i forhold til å ta en mc-tur. Enda jeg skal akkurat samme vei som den gang. Skulle tro jeg skulle være borte i 6mnd og ikke bare i 1. Samtidig, jeg tror faktisk ikke jeg hadde pakket mer til 6mnd, når jeg tenker meg om.

Så kommer det som ikke jeg beregnet, jeg trodde faktisk jeg bare skulle glede meg. Dette er jo en fantastisk anledning som kanskje bare kommer en gang i livet. Men jeg oppdaget at jeg grugleder meg. Ikke for kjøring, ikke fordi det er så langt hjemmenfra. Men rett og slett fordi det er så lenge borte! Alt det vante, jeg skal ikke se det igjen før det står juni på kalenderen. Familien, jeg kan ikke bare sette meg i bilen og ta en tur. Hagen min, blomstringen og alt som skjer i naturen i mai, jeg skal faktisk ikke ta del i det i år. Jeg kommer hjem til fiks ferdig sommer…tror jeg 😉

Men gjett om jeg gleder meg til varme kvelder, se nye steder sammen med noen, eller alene. Møte nye mennesker og få opplevere en masse jeg ikke engang vet enda. Smake ny mat og kanskje lære meg om hvordan man lager den. Kanskje får jeg meg noen skikkelige positive overraskelser. Kanskje får jeg en «på nebbet». Akkurat som i hverdagen hjemme igrunnen. Så får det være opp til meg å leve i det som kommer. Tiden kommer, den går ikke.

Jeg satser på at jeg får oppleve ferie på en sakte måte, fordi jeg skal være der så lenge. Ellers stiller jeg ikke med så veldig mange forventninger eller krav til hva som skal skje.

Og alle i familien har telefon eller data, så om og når jeg vil, kan jeg ta kontakt.

Nå bare gleder jeg meg faktisk. Ciao, hei og ha det.