Dagstur i området rundt San Gimignano

Toscana

I dag fredag den 13 😉 (mai) bare kjørte jeg agårde med noen tanker i hodet om retning og veier, og på kartet så alt så enkelt ut. Opp og forbi San Gimignano…. greit.

_MG_7175

Gjennom Poggibonsi, med retning Greve og Radda i Chianti. Veeel, det som så enkelt ut på kartet var overhodet ikke det, selv etter forklaring ved en bensinpumpe. Ta av; 3 destre, 1 sinistre,  un chilometro e vips alt skulle være greit. Nåvel jeg prøvde 3 høyre og så til venstre og 1 km bortover. Men nei… Tilbake til rundkjøringen, 2 ganger rundt og samme vei ut av rundkjøringen, ettersom det virket som det mest fornuftige. Nydelig landskap forresten, men visste jeg hvor jeg var, nei ikke akkurat da. Men heldigvis stemte snart kart og vei overens.

_MG_7182

Jeg var bokstavelig talt langt på landet. Men ikke den veien jeg skulle. Så da er det bare å bestemme seg, lete etter ny mulig løsning/vei for å komme til målet, eller hjemvei. Det ble hjemvei, snudde i bakken på et lite sted som het Vico d`Elsa. Utsikten over er fra dette stedet mot San Gimignano.

Den dagen fikk jeg se San Gimignano fra 3 kanter, så nå vet jeg iallefall hvor den byen ligger 😉

IMG_7192 (2)

IMG_7189

Hjemvei heller ikke ble så enkelt som jeg trodde, mange småveier og navn jeg ikke kjente. Da gikk jeg for plan B, kjør mot Volterra, derfra finner du «hjem» Og det gjorde jeg. Lenge før Volterra kom et etterlengtet skilt og jeg var på vei (korteste vei hjem).

IMG_7198

_MG_7204

Evaluering

I etterkant, nå som jeg kjører alene, vil jeg forsette å sette opp en slags kjøreliste. Pugge noen navner og ha en plan B og muligens C. Og sette igang igjen på neste tur med blanke ark og pågangsmot. Jeg har skjønt at det å skulle gjennom større steder kan volde meg problemer/utfordringer, fordi det ikke er direkte skiltet dit man skal. Så neste gang kommer jeg til å velge en vei litt utenom, muligens en lengre vei totalt. Samtidig, en vei med grei skilting som jeg forstår meg på.

IMG_7192

Glede seg over turen slik den ble,
og over alt jeg fikk se.