Formiddagstur

Grønne jorder
Grønne jorder

Liten rundtur

Det begynte virkelig å bli varmt å kjøre biltur midt på dagen. Det er siste tredjedel av mai i Toscana. Derfor valgte jeg å starte tidligere på turer, og heller være tilbake til bassenget midt på dagen.

Eller rett og slett ta siesta når det ble for varmt. Selv sauene synes tydeligvis at skygge var å foretrekke fremfor sola.

Sauene søker skygge
Sauene søker skygge

Jeg har heldigvis aircondition i bilen, og kunne derfor kjøre videre uten å bli overopphetet. Og nyte den spesielle naturen i Toscana.

Hus i Toscana
Hus i Toscana

Og alt det grønne mot en vakker blå himmel.

Natur i Toscana
Natur i Toscana

Det var veldig mye syklister på veien da Giro d’Italia pågikk i midten av mai. Samtidig, uansett når man er i Italia er det en masse syklister ute på veiene. Plutselig fikk jeg se dette:

Madonnina dei ciclista
Madonnina dei Ciclisti

Da gikk det opp for meg, HVOR viktig sykling er for italienerne. Det fikk meg til å sitte og fundere en stund. På hvor forskjellig troen kan være i forhold til slik jeg tenker at tro skal være. Ingen av oss eier enerett på hva som er riktig, selvsagt. Jeg tenker det er viktig å respektere andres måter å vise sin tro på, selv om den i blant kan være veldig uvant. Og vakker.

En annen ting ved Italia er alle byene…på toppen av et fjell. Det skal ikke mye plass til oppå der, før de klorer seg fast, disse små byene som ofte er gyldne i fargene.

Utsikt mot en by
Utsikt mot en by

Veiene behøver ikke alltid være så store, for meg var det viktigste bare å se. Friheten ved å kjøre egen bil, og selv kunne velge hvor og hvor lenge. Ta en liten pause i skyggen under trærne. Denne dagens lille rundtur var litt sydøst for Pisa.  I nærheten av Casciana Terme. (Therme = varmt vulkansk vann)

Veien videre
Veien videre

Men noen veier var altså stengt. Selv om jeg gjerne skulle kjørt der mellom trærne, måtte jeg nøye meg med å nyte synet.

Allé
Allé

Men noen klarte likevel å omgå alle stengsler og porter. Iblant er det kjekt å være liten og ha litt kamuflasje 😉

_MG_7473

8 comments on “Formiddagstur

 1. Nydelig bilder og flott nytt navn!

  • Mette M. Karterød

   14. juni 2016 at 08:05

   Tusen takk, jeg likte også det det nye navnet bedre. Og jeg fryder meg over å være igang igjen 😉

 2. Tora Elisabeth Hansen-Tangen

  13. juni 2016 at 20:21

  Kjempe koselig blog Mette. Gleder meg til å følge deg videre.

  • Mette M. Karterød

   14. juni 2016 at 08:06

   Tusen takk. Ja her er det plass til alle som vil være med på turene mine 🙂

 3. Like fine bilder og kjekke kommentarer, og enda bedre navn!☺

  • Mette M. Karterød

   14. juni 2016 at 08:10

   Ja navnet ble skikkelig bra. Det ligger mange bilder klare på vent, så de kommer snart.

 4. Ingebjørg Widding

  13. juni 2016 at 22:25

  Ei koseleg reiseskildring og fine bilete. Du er flink å få med deg detaljar når du skriv.

Comments are closed.