Botaniske hagen Funchal

Madeira

Del 3

Fra Funchal går det kabelbane opp til den botaniske hagen. Hagen har en samling på over 2000 planter. Den ligger i en åsside med vakker utsikt over Funchal, mot fjellene i nord og havet i sør. Stedet ligger på området til Quinta do Bom Sucesso, et privat landegods fra 1800-tallet som tidligere var eid av en velstående skotsk familie. Eiendommen ble kjøpt av regjeringen på midten av 1900-tallet og gjenåpnet som en offentlig hage. En menge stier tar deg med rundt i hele hagen. Beregn god tid. Det går enda en kabelbane til Loiro-parken. Inngangsbilletten inkluderer inngang i hagen, fugleparken og eventuelle andre utstillinger.

Dette innlegget vil bestå av lite tekst og mye bilder

Cerisrosa og absolutt vakker å hvile øyet på.img_2962

Sleeping beauty….img_2950

Orkidene hadde en egen stor avdeling i hagen, jeg brukte nok en masse tid på akkurat den.img_2978

img_2963

img_2968

img_2972

Et av de mange stedene med fossefall og fontener av alle mulige slag.img_2949

Inni bambusskogen.img_2983

Vakkert rosalilla.img_2985

Bittesmå frosker, mye lyd, fra de sorte posene på siden av hodet.img_2992

Gul overdådig blomstring.img_3003

Det var en fantastisk rødfarge på denne busken, de små røde duskene var såå myke.
img_3002

Denne derimot, innbød overhodet ikke til nærkontakt.img_2990

Tilbake til det nesten myke igjen.
img_3004

En av mine yndlinger, blåregnen. img_3011

I hagen var det også en egen avdeling for de «steingale» 😉 Mye vakkert her også
img_2935

img_2923

img_2934

Sledetur

Etter botaniske hage ble det en tur med de berømte sledene, fra Monte. NB. Dette fotoet er lånt fra google. Årsak, jeg liker nok best å ha kontrollen og styringa selv, og var nok ikke fullt så avslappet som min partner i kurven/vogna. Ikke var vi like tunge heller, så vogna gikk på tvers oftere enn det jeg likte. Fotoet avspeilte nok min skepsis 😉 Alle som tar turen nedover blir fotografert, og kan kjøpe sitt eget foto i bunnen av bakken. Akkurat på samme måte som inni lavatunellene.

Det er heller ingen billig affære; turen, bildet, taxi. Jeg personlig hadde nok heller tatt en runde i botaniske hagen om jeg skulle velge mellom de to.funchal-ta-turen-opp-til-monte-og-bli-med-en-av-sledene-ned