Kjeeeeede seg….

Lenge å vente, langt å reise?

Kreativitet på reisen kan være så mangt. Veldig mange liker å sitte med nettbrett, mobil eller pc. Med en god bok, eller annet interessant lesestoff.

Noen ganger kan det være greit å kunne ha andre muligheter også. Sånn for å få litt variasjon om tiden blir ekstra lang. Muligens også bare fordi du liker og har lyst til å strikke litt. Som et tips, bruk rundpinne med bambus, istedet for stål (som her) Noe som gjør det enklere å få med seg strikketøyet gjennom sikkerhetskontrollene.

Strikke vaskekluter

Strikkede vaskekluter
Strikkede vaskekluter

Jeg er ikke så glad i så veldig store kluter, så jeg holder meg stort sett på ett opplegg på mellom 60 og 70 masker. Oppskriftene er enkle å huske .

Lys rosa: Antall masker må være delelig på 2. 1. pinne: rett, 2 pinne: 1 rett og 1 vrang. Forsett med disse to pinnene til du har ønsket lengde og fell av. Forside og bakside vil bli ulike.

Mørk rosa: Antall masker må være delelig på 4. 1. pinne: 3 rette og 1 vrang. 2.pinne: 3 rette og 1 vrang. Altså, hele kluten strikkes kun med 3 rette og 1 vrang. Til ønsket lengde, fell av.

Lys grønn, må være delelig med 3: 1.pinne: 2 rette og 1 vrang, 2.pinne og de resterende pinner strikkes som 1. På samme måte som med mørk rosa. Fell av når du har ønsket lengde.

Ønsker du flere mønstre, så er det bare å lete på nettet. Her ligger det mange forskjellige forslag.

Synes du de kan se litt mindre fine ut sånn helt nystrikket, eller har et forbedringspotensiale som noen også vil si. Ja da har jeg et trøstens ord. Det kommer fra mine strikkende formødre og lyder som så; «Det skibbå sæ i vasken», oversatt; «de vil se bedre ut etter at du har vasket dem en gang». Derfor skal mine vaskes så snart den siste er ferdig 😉

Kanskje du ønsker å hekle litt?

Grytekluter til eget bruk, eller flotte egenproduserte gaver..

Heklede grytekluter
Heklede grytekluter

Selv har jeg brukt mange av oppskriftene fra boken «Hekling og hakking til kjøkkenet» av Tove Fevang. Den er nå utgått. Derimot finnes det en nyere utgave, på Tanum netthandel. Men også når det gjelder oppskrifter på heklede grytekluter finnes det mange «på nettet». Mange av mine grytekluter er gitt bort i årenes løp. Noen henger kun til pynt, mens andre har vært og er fremdeles i flittig bruk.

Tenk over hva som kan korte ned din egen tid, hva liker du å gjøre, hva gir deg glede. Hvordan kan du omgjøre ditt ønske til å passe inn gjennom sikkerhetskontrollen, eller få plass i håndbagasjen. Til en tur med tog, buss, ferje, eller bilpassasjer.

Ok – jeg må medgi at iblant kan det være godt å bare lukke øynene og la kroppen få hvile. Det er viktig å tenke på den også. Kanskje våkner man enda mer kreativ etterpå…

Kjeder du deg fremdeles, er det kanskje rett og slett fordi du har lyst til det 😉

Igjen en liten innrømmelse, dette innlegget er nok mer beregnet på de som reiser alene, eller sammen med andre voksne. Familiereiser med barn krever nok heeelt andre former for aktiviteter, både for mor, far og barn. Noe mange har hatt opptill flere erfaringer med. Og av den grunn kanskje synes det er helt greit å kjede seg faktisk 😉

Valget er ditt!