Gran Canaria

Kanariøyene

Øya er en av flere i øygruppen som tilhører Spania. Gran Canaria  ligger ca 200km fra afrika og ca 1500 km fra Spania. Øya er den tredje største, i tillegg til at den er den sydligste av alle øyne. Øygruppen består mye av fjell som stuper bratt nedover og har vulkansk opprinnelse. Vulkanen Teide på Tenerife er et godt eksempel på dette og rager 3718 moh. Likevel, det er for det meste strendene vi ønsker å oppleve.

kart-gran-canaria
kart-gran-canaria

Første gang jeg var der var i 1978. Den gang kom jeg ikke som turist, men som messepike ombord på M/T Wangskog. Årsak, vedlikehold av «skuta». Jeg fikk 2 frivakter i Las Palmas de Gran Canaria. Det jeg husker fra den gang var at vannet var kaldt…vi kom tross alt fra afrikakysten og 30 grader, her var det kun19, brrr… Turiststrømmen var  litt mindre den gang enn i dag. Det var utrolig mye billigere å handle klær og andre ting enn hjemme i Norge. DEN fine hvite bikinien. De timene sitter godt i minnet ennå.

Bougainvillea
Bougainvillea

Puerto Rico desember 2011

Havna Puerto Rico
Havna Puerto Rico

Desember 11 var jeg igjen tilbake. En tur sammen med en venninne. Prisen var satt ned og vi hev oss på. I ettertid kan jeg vel si at stjernene på det hotellet vi valgte nok hadde mistet mye av glansen. Det vil si at vi synes ikke hotellet helt stod til hva som ble fremstilt av reisearr. Samtidig, det var det vi fikk og vi gjorde det beste av det.

Playa de los Amadores

Strand Amadores
Strand Amadores

Nå var det kun sol og sommer vi ønsket, derfor ble det å gå 20 min frem og tilbake til denne stranden. Ja hvis ikke vi valgte å være litt late og ta taxi. Bukten ligger beskyttet mot havet med 800 meter gyllen sand og klart vann. Langs stranden finnes godt utvalg av barer og restauranter, og ikke minst de vanlig småbutikken med nyttig og iblant unyttige ting.

Spasertuen vår gav oss både opplevelser, fine bilder og trim.

gangsti
gangsti
Utsikt
Utsikt

I vinter (2017) skal jeg faktisk tilbake dit. Jeg er blitt påspandert en tur. Denne gang til Puerto de Mogan. Nå gjenstår det viktigste, sjekke både badevekta og sommerklærne. De to tingene henger desverre godt sammen for de fleste av oss 😉 Noe annet som også er likt for de fleste, er forventningene, det å glede seg til turen. Nedtellinga har nå begynt hos meg og jeg fryder meg over å kunne ta frem disse små øyeblikkene og bare nyte dem. Til alle dere som skal ut å reise, kort eller langt, HUSK Å GLEDE DEG! Og å nyte turen, opplevelsene, små eller store. Lagre dem i minnet, og fryde seg over dem i etterkant.

kaktus
kaktus