Norge – Tyskland

1. Dag, transportetappe, med litt attåt

Turen startet med at ferja fra Fjordline var forsinket. Det ble gitt beskjed på sms kvelden før. Og må jeg legge til, det passet oss utmerket. For da kunne vi sove over en time lenger, det ble jo nesten morgen tross alt, før vi måtte opp 😉 Ferjeturen gikk utmerket, lite bølger. Etter kort tid var Danmark i sikte og det var bare å begynne på transportetappen Hirtshals – Flensburg. Danmark kan iblant virke både langt og flatt, selv om det egentlig er både vakkert og fullt av opplevelser. Det gjelder bare å se litt annerledes på det og tenke at fra nå av jeg på tur og fryde seg over det.

Vi ville prøve noe annet enn den vanlige motorveien på vår vei til Nederland, (kjøre forbi Hamburg før man kan svinge til høyre i retning Nederland.) Vi fant ut at det går en liten elveferje mellom Gluckstadt og Wishhafen, og ville heller prøve den. Ferjen tar både store og små biler og bruker ca en halv time på overfarten over Elben. Solvei (GPS) har vært helt til å stole på selv om vi nok lurte litt gjennom en liten by i går.

Ok, køen var som det ble sagt flere steder på nettet, fra 1-2 timer. Men ferjene gikk i skytteltrafikk og det var stadig litt bevegelse i køen i alle fall. Helt på slutten opplevde vi at det kom en kar på moped og vinket inn personbiler som stod litt fremme i køen. Da hadde ferjen tydeligvis fått nok av tyngre kjøretøy og de mindre personbilene ble vinket på.

Ferje over Elben
En av ferjene som går i skytteltrafikk over Elben

Det hele gikk fint og flott helt til vi skulle betale. Whups, her har de overhodet ikke muligheter til å betale med kort. Husk kontanter om du skal benytte deg av dette ferjetilbudet. Det vil jeg si, turen er verd de euroene det koster, og kroppen kan sikkert trenge en hvilepause.

På ferja over Elben
På ferja over Elben

Trafikken er hektisk når vi krysser, vi så både ferjer og flere større båter på vei hit og dit. Likevel var det mer enn god nok plass til alle.

På den andre siden av elven er det enda flatere enn i danmark, så bilen trenger i alle fall ikke slite så mye for å få oss videre på turen.

Flatt landskap
Flatt landskap

Vi kjører i retning Hemmoor. Dagen er nesten over og det er på tide å finne seg et rom for natten. For oss ble det et Gasthaus på et lite sted som het Wolfsbruckermoor. Middag og en test av det lokale tyske ølet.

En spasertur i nærområdet måtte til etter middagen. Kroppen trengte litt bevegelse etter all stillesittingen. Det vi la mest merke til var at veggene på husene ikke var rette, men buet litt den siste biten opp mot taket. Det passet til husene her, og var veldig fint. Mange små utgravde kanaler gikk mellom husene. Hadde dette området kanskje vært litt myr og våtmarker før det var bearbeidet videre til jordbruksland og hustomter…?

Første dag av reisen var over og neste morgen begynnte en ny.