Kew gardens & stables marked

Kew gardens og Stables marked i Camden Town.

Kew garden ligger rett i nærheten av London. Denne dagen ble veien både lang og trang på en gang, som det så fint het i en vise for en del år tilbake. Det var tydelig at dette var tiden for vedlikehold på undergrunnen. Jeg var glad vi hadde med oss en slags kjentperson, for det ble mye fram og tilbake, opp og ned på flere stasjoner for å tilslutt komme seg på «tuben» i riktig retning. Det var nok ikke helt lett for dem som stod og dirigerte denne saueflokken som skulle hit og dit heller. For det kom først en masse informasjon om det ene og det andre, som ble avsluttet med et hjertesukk «…. and good luck to you all».

For oss tok det nesten en time ekstra for å komme på rett plass.

Kew Gardens
Kew Gardens

Eller iallefall nesten på rett plass, oppdaget vi da vi fant ut vi stod på feil side av perongen og lurte på hvor mange tog som hadde gått i riktig retning før vi oppdaget vår blunder. Jaja, man får regne med litt svinn på tur

Vel frem på rett stasjon, var det bare å gå opp på gangbroen, forbi alle selgerne (både blomster og mat) i retning av inngangen for parken. Et lite stykke å gå, huser og hager,  og kø for å komme inn. Som på de fleste attraksjoner. Vel fremme i luka og en rask ekspedering. Bemerk, det er egne priser for dem over 60 her. Dog, jeg manglet litt, så det ble full pris på meg 😉

Palmehuset
Palmehuset

Vi hadde sett litt på info som ligger på nettet i forkant av turen og under finner dere en lenke i forhold til denne botaniske hagen;

https://www.kew.org/kew-gardens/plan-your-visit-to-kew-gardens

Om man leter litt mere finnes det kart og bilder som kan hjelpe til med planleggingen, om man ønsker å gjøre det.

Vi bestemte oss for å starte med Palmehuset.

Palmehuset

Palmehuset

Palmehuset, godt og varmt. Med så stor luftfuktighet at kameralinsen ikke bare dugget litt, men hele tiden. Det gikk mye bedre å ta bilder med mobilkamera. Litt mindre linse å dugge på, hint hint. Vil vel også si at det ikke er stedet for å være godt kledd, det var nesten deilig å komme ut i igjen.

2.etg i Palmehuset
2.etg i Palmehuset

Videre til Vannliljehuset, skuffelse, vannplantene var døde  og tatt bort for sesongen, og huset stengt.

Laurbærbusker
Laurbærbusker

Tusla litt rundt i parken, lukta på de rosene som var igjen. Mens vi nøt solskinnet og den milde høstluften, selv om vi var i november

En av høstens siste roser
En av høstens siste roser

Trær i høstskrud og grønne papegøyer! Jepp, papegøyer. Opplevet det i en annen park også. Rømte burfugler som klarer å leve og formere seg i en varm storby kanskje, ikke vet jeg, men litt uvant var det.

Grønn papegøye
Grønn papegøye

I parken ble det jobbet iherdig, den ene lyslenken etter den andre ble lagt ut. Det var helt tydelig at de var igang med å gjøre parken klar for julesesongen. Vi fikk desverre bare en liten følelse av hva andre ville få oppleve i forkant av julen, når kveldene og mørket senker seg.

Rad på rad med julelys
Rad på rad med julelys

Videre over grønt gress til det største drivhuset. Mange kjente planter her, noen som jeg kjente igjen som potteplanter, og noen som planter man har sett på ferieturer.

Kew Gardens
Kew Gardens
Park så lang øye kan se, Kew Gardens
Park så lang øye kan se, Kew Gardens

Litt mere spasertur gjennom velfrisert natur og noen blomster. Det var nok ikke akkurat den rette tiden å besøke Kew Gardens på, jeg bør vel innrømme det. Vi hoppet over tretoppturen, siden mitt kne OG magen sa at nå er det meg som bestemmer.

Det ble innvilget en liten tur innom butikken, med en masse unyttig og nyttige ting, og et hjørne med frø. Det ble en kalender på meg, blomster for hele 2019. Om ikke jeg fikk sett hagen i all sin blomstringsprakt, så kan jeg iallefall nyte bildene derfra i ett helt år.

Tre i høstfarger
Tre i høstfarger

Undergrunnen tilbake, samme kaoset igjen, men denne gangen var vi iallefal litt bedre forberedt.

Da dagen begynte å bli litt mindre lys, ville vi se et nytt sted.

Stables Marked i Camden Town.

Kanalen ved Stables marked
Kanalen ved Stables marked

To av oss hadde vært der før. Så mye rart på et sted, spennende. Et yrende folkemylder. Prisene er ikke billige, det er ikke derfor. Men et lite must for dem som har tid og lyst mener nå jeg. Å si at det er oversiktlig og lett og finne frem der inne ville vært en stor løgn, men det er jo litt spennende også. «Hvor havner vi nå, har vi vært akkurat her før mon tro». Det er små båser/butikker både utendørs og innendørs.

Lamper i alle farger
Lamper i alle farger

Disse butikkene er mangfoldige, noen nesten overveldende. Det eneste som kan være et minus er plassen i din egen koffert 😉 Det ble ikke så mye shopping denne gangen. Det var mer atmosfæren og det å sette seg ned og bare SE. Og mye spennende matretter å teste ut, ikke minst. Ta deg iallefall god tid om du velger å reise dit, for jeg vil igjen si det er verd et besøk.

Spisested Stables Marked
Spisested Stables Marked